Novosti Udruge

Obilježena 29. obljetnica 141. brigade Hrvatske vojske

Dana 12. studenoga 1991. osnovana je 141. splitska brigada Hrvatske vojske. Uspomenu na taj događaj Udruga veterana i prijatelja 141. brigade Hrvatske vojske svečano je obilježila i ove godine. Prenosimo objavu s portala Udruge:

“U četvrtak 12. studenoga 2020. godine u smanjenom obimu svečano smo obilježili 29. obljetnicu osnutka brigade. Svečanost smo započeli odavanjem počasti poginulim i umrlim pripadnicima, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod Spomen križa na braniteljskom groblju Lovrinac gdje su vijence položili : Izaslanik Ministra branitelja gosp. Jozo Šerić, izaslanik Župana SD županije gosp. Damir Gabrić i gradonačelnik Splita gosp. Andro Krstulović Opara kao i članovi Udruge, dok su u isto vrijeme kod Spomen križa na Malačkoj vijence položili Gradonačelnik Kaštela gosp. Denis Ivanović u pratnji dogradonačelnika, te članovi Udruge. za sve poginule i umrle pripadnike brigade služena je Sv.mise u crkvi Sv.Ante na Poljudu. Zbog poznate situacije uzrokovane Corona virusom izostala su ostala planirana i već tradicionalna događanja.”

O autoru

Borna Marinić

Magistar povijesti, Radno iskustvo stjecao je u Hrvatskom povijesnom muzeju i na Hrvatskoj radioteleviziji. Autor je nekoliko knjiga i filmova na temu Domovinskog rata. Urednik je portala Braniteljski.hr te Facebook stranice Dogodilo se na današnji dan – Domovinski rat, također uređuje i vodi emisiju Domoljubne minute koja se svakog dana emitira na Hrvatskom katoličkom radiju.