O nama

Portal Braniteljski.hr posvećen je i namijenjen svim braniteljima Domovinskog rata te onima koji žele naučiti nešto više o procesu koji je doveo do osamostaljenja i stvaranja neovisne Republike Hrvatske.

Kroz različite susrete s braniteljima te kroz mnoge medijske natpise, zaključeno je kako branitelji nisu dovoljno eksponirani u javnosti te kako hrvatski narod o braniteljima ima krivo mnijenje koje umanjuje ulogu i važnost hrvatskog branitelja u stvaranje neovisne Republike Hrvatske. Pojmljivom analizom smo zaključili kako se vrlo malo pažnje pridodaje njihovom zdravstvenom stanju, kao i da ih se vrlo malo pita o njihovim životnim pričama. S obzirom da rijetko kada imamo priliku krojiti povijest iz pravih, živućih izvora koji su svojom krvlju i mesom ispisali slavne stranice, ovom portalu je cilj ispraviti ovu nepravdu i plasirati čistu istinu koja se često zanemaruje.

Iz navedenih razloga, autori ovog portala su svrstani u tri skupine. Branitelji su upravo na prvom mjestu, te nam oni daju doprinos u vidu predstavljanja svojih ratnih priča, predstavljanja udruga koje djeluju u Republici Hrvatskoj te Bosni i Hercegovini, ali i predstavljanju svojih aktivnosti na dnevnoj bazi. Svaki branitelj ima mjesto na ovoj stranici, jer cilj stranice je upravo stavljanje branitelja na prvo mjesto i svih vrednota koji svaki pojedinac nosi uz sebe. Želimo čuti i vaše mišljenje, stoga nam se javite i izrazite svoje mišljenje vezano uz vaša osobna stajališta, događanja u ratu, događanja u politici i sve ono što želite reći, ali vas se ne čuje. Druga skupina su stručnjaci koji se bave proučavanjem hrvatske nacionalne povijesti, posebice Domovinskog rata i svih njegovih tekovina. Oni će pridonijeti portalu svojim iskustvom, ali će i predstaviti kroz profesionalno oko tekovine i događajnu povijest koja je temelj državi koju danas imamo. Treća skupina su studenti. Na mladima svijet ostaje, ali i mladi su ti koji će na svoje generacije prenositi sve priče i znanja kojima barataju. Uključenjem studenata, prvenstveno povijesti, dajemo priliku mladima da nauče istinite činjenice o Domovinskom ratu.

Nadamo se da će ovaj portal pružiti mnoštvo informacija koje do sada nisu bile zastupljene na internetu te kako će obogatiti znanje svakog državljanina Hrvatske. Ako imate prijedloge, komentare na rad, svoje mišljenje, ako želite predstaviti svoju udrugu, djelatnosti, imate vijest, ako ste organizirali nešto za što želite da čuju i drugi ili nam se želite pridružiti, javite nam se na navedene kontakte:

Kontaktirajte nas putem e-maila braniteljski@braniteljski.hr