Novosti

Obilježen Dan sjećanja na žrtve iz Domovinskog rata s područja općine Majur

Općina Majur je 15. studenoga proglasila Danom sjećanja na žrtve Domovinskog rata s prostora općine, jer je tog dana 1991. godine ubijeno 20 osoba, od toga pet osoba u Stublju i 15 osoba u Kostrićima.

Tijekom Domovinskog rata su s područja općine Majur, iz naselja Majur, Kostrići, Stubalj i Graboštani, ubijene 54 nevine žrtve, od kojih su velika većina bili civili.

U spomen na 54 žrtve Domovinskog rata od 1991. do 1995. godine s područja općine Majur, 2016. godine je u Majuru svečano otkriveno spomen obilježje, djelo arhitektice Marije Kovačević iz Hrvatske Kostajnice.

Ovogodišnja obilježba održana je u petak, 13. studenoga. Počast je odana polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomen-obilježja pokraj zgrade Općine Majur, u Stublju i Kostrićima.

U obilježbi je sudjelovao i zamjenik župana Sisačko-moslavačke županije Roman Rosavec.

FOTO – SMŽ

IZVOR – Radio Banovina

O autoru

Borna Marinić

Magistar povijesti, Radno iskustvo stjecao je u Hrvatskom povijesnom muzeju i na Hrvatskoj radioteleviziji. Autor je nekoliko knjiga i filmova na temu Domovinskog rata. Urednik je portala Braniteljski.hr te Facebook stranice Dogodilo se na današnji dan – Domovinski rat, također uređuje i vodi emisiju Domoljubne minute koja se svakog dana emitira na Hrvatskom katoličkom radiju.