Uncategorized

Odana počast poginulim braniteljima u bitci za Dubrovnik na Bosanci i Strinčijeri te u Komolcu

Nakon polaganja vijenaca na Bosanci 9. studenog za sedmoricu poginulih hrvatskih branitelja koji su svoje živote izgubili u Domovinskom ratu, 12. studenog 2020. uslijedilo je polaganje vijenaca za branitelje koji su točno prije dvadeset devet godina stradali u Komolcu i na Strinčijeri.

U ime Grada Dubrovnika, predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica i pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Dživo Brčić u Komolcu su položili vijence i zapalili svijeće za stradale branitelje, dok su na Strinčijeri vijence položili pročelnica Upravnog odjela za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša Jelena Lončarić i i gradski vijećnik Krešimir Marković.

U prigodi 29. obljetnice pogibije hrvatskih branitelja na Bosanci, u Komolcu i na Strinčjeri, počast i zahvalnost za sve žrtve odao je i izaslanik potpredsjednika Vlade Republike Hrvatske i ministra Hrvatskih branitelja Toma Medveda, Dinko Tandara.

S ponosom i pijetetom, ovom obilježavanju nazočili su i predstavnici Dubrovačko – neretvanske županije, Policijske uprave Dubrovačko – neretvanske, Udruge roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata Dubrovnik te predstavnici ostalih braniteljskih udruga.

IZVOR I FOTO – Dubrovniknet.hr

O autoru

Borna Marinić

Magistar povijesti, Radno iskustvo stjecao je u Hrvatskom povijesnom muzeju i na Hrvatskoj radioteleviziji. Autor je nekoliko knjiga i filmova na temu Domovinskog rata. Urednik je portala Braniteljski.hr te Facebook stranice Dogodilo se na današnji dan – Domovinski rat, također uređuje i vodi emisiju Domoljubne minute koja se svakog dana emitira na Hrvatskom katoličkom radiju.