Novosti

Obilježena 29. obljetnica formiranja prve oklopne postrojbe u sastavu ZNG-a

U organizaciji Udruge tenkista iz Domovinskog rata Brodsko-posavske županije, na nogometnom igralištu NK „Tomica 1244“, u srijedu 29. srpnja 2020. održalo se svečano obilježavanje 29. obljetnice formiranja oklopne postrojbe Brodsko-posavske županije. U sklopu obilježavanja, otkrivena je spomen ploča svim poginulim tenkistima postrojbe u Domovinskom ratu na mjestu formiranja postrojbe.

U sklopu obljetnice održani su prigodni govori, položeni su vijenci i zapaljene svijeće, a za sve poginule tenkiste, vijenac je položila i zamjenica gradonačelnika Tea Tomas u ime Grada Slavonskog Broda. Obljetnici je nazočio i general pukovnik Siniša Jurković, zamjenik načelnika Glavnog stožera HV-a, inače ratni pripadnik ove postrojbe.

 

FOTO – 035portal.hr

IZVORI – 035portal.hr i demosmedia.hr

O autoru

Borna Marinić

Magistar povijesti, Radno iskustvo stjecao je u Hrvatskom povijesnom muzeju i na Hrvatskoj radioteleviziji. Autor je nekoliko knjiga i filmova na temu Domovinskog rata. Urednik je portala Braniteljski.hr te Facebook stranice Dogodilo se na današnji dan – Domovinski rat, također uređuje i vodi emisiju Domoljubne minute koja se svakog dana emitira na Hrvatskom katoličkom radiju.