Novosti

15 godina rada Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata

Dana 16. lipnja (utorak) 2020. godine u Hrvatskom državnom arhivu u Zagrebu (Marulićev trg 21) održati će se svečanost obilježavanja 15 godina postojanja te arhivskog i znanstveno-istraživačkog rada Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata te promocija izdavačke djelatnosti Centra od 2017. do 2020. godine. s posebnim osvrtom na knjigu DOMOVINSKI RAT I ZLOČINI NAD HRVATIMA U BOSNI I HERCEGOVINI, 1991. – 1995., Knjiga 1-2

Program započinje u 17,00 sati uvodnim obraćanjem dr. sc. Dinka Čuture, ravnatelja Hrvatskog državnog arhiva i  dr. sc. Nine Obuljen Koržinek, ministrice kulture Republike Hrvatske .

O knjigama će govoriti: Nika Pinter, recenzentica knjige i odvjetnica u pravnom timu generala Slobodana Praljka, dr. sc. Davor Marijan, autor knjige, general Zlatan Mijo Jelić, urednik knjige Domovinski rat i zločini nad Hrvatima u BiH, 1991. – 1995., Željko Raguž, ravnatelj Hrvatskog dokumentacijskog centra Domovinskog rata u BiH i dr. sc. Ante Nazor, ravnatelj HMDCDR-a.

O autoru

Borna Marinić

Magistar povijesti, Radno iskustvo stjecao je u Hrvatskom povijesnom muzeju i na Hrvatskoj radioteleviziji. Autor je nekoliko knjiga i filmova na temu Domovinskog rata. Urednik je portala Braniteljski.hr te Facebook stranice Dogodilo se na današnji dan – Domovinski rat, također uređuje i vodi emisiju Domoljubne minute koja se svakog dana emitira na Hrvatskom katoličkom radiju.