Kultura Novosti

Promocija dokumentarno-igranog filma “Glavu dole, ruke na leđa”

Dana 12. prosinca 2018. godine u kino-dvorani Gaj (Varaždin) održat će se premijera dokumentarno-igranog filma „Glavu dole, ruke na leđa“ redatelja Stipe Majića Pipe. Premijera će se održati u 19:00 h, u organizaciji udruga proisteklih iz Domovinskog rata s područja Varaždinske županije i Pučkog otvorenog učilišta Varaždin.

Dokumentarno-igrani film „Glavu dole, ruke na leđa“ prikazuje dramatične trenutke zarobljavanja i odvođenja vukovarskih branitelja i civila u srpske koncentracijske logore. Film obrađuje događanja u Vukovaru za vrijeme Domovinskog rat, s naglaskom na sam pad grada, predaju, odvođenje hrvatskih branitelja i civila u srpske koncentracijske logore, te mučenja i torture koje su ti ljudi prolazili.Nakon posljednjih proboja, oni koji su preostali u gradu zatiču se raspoređeni na nekoliko točaka. Do samoga kraja situacija se iz dana u dan rapidno mijenja – neki započinju dogovore o predaji, dok drugi ne odustaju od borbe. Tri su punkta borbe na kojima se paralelno odvijaju predaje što ukršteno pratimo kroz film. U filmu je detaljno predočen svakodnevni život zatvorenika u logoru, a u posljednjem dijelu filma i izlazak iz logora.

Ovim putem pozivamo obitelji poginulih, preminulih i nestalih pripadnika 7. gardijske brigade „PUMA“, bivše pripadnike 7. gardijske brigade „PUMA“, članove Udruge, hrvatske branitelje i sve zainteresirane da nazoče premijeri filma u Varaždinu u kino-dvorani Gaj.

Ulaz je slobodan.

 

IZVOR: 7. gardijska brigada “PUMA”

O autoru

Ines Herceg