Novosti

Za Blagu Zadru biciklom u 8 dana odvozili 800 kilometara

Sudionici biciklističkog ultramaratona “Ledinac – Vukovar 2020”, koji se održava drugu godinu zaredom u sjećanje na poginulog heroja Domovinskog rata general-bojnika Blagu Zadru, u petak, 16. listopada su stigli u Vukovar. U maratonu je sudjelovalo šest biciklista iz Hercegovine i Hrvatske, uz vođu puta i idejnog začetnika bojnika Ivicu Lozinu te Dražena Kožula Bucu iz Županje.

Prvi ultramaraton održan je prošle godine od 7. do 16. listopada, u povodu godišnjice pogibije general-bojnika Blage Zadre. Ove godine biciklisti su na put krenuli 9. listopada iz Ledinca, rodnog mjesta heroja Blage Zadre, nastavili potom vožnju preko Gruda, graničnog prijelaza Vinjani, Imotskog, Aržana, Trilja i Sinja. Na svom putu prema Vukovaru prošli su kroz Knin i Gračac, Udbinu, Korenicu, Plitvice, Topusko, Glinu, Dvor, Kostajnicu, Novsku i Požegu, a preko Osijeka stigli su do Trpinjske ceste i Memorijalnog groblja u Vukovaru.

Tijekom maratona sudionici su imali za cilj posjetiti sva spomen-obilježja kojih je na ovoj trasi mnogo više nego nabrojenih mjesta, a kako bi odali dužno poštovanje svim poginulima u Domovinskom ratu.

IZVOR – Glas Slavonije i 2. Biciklistički Ultra Maraton General Bojnik Blago Zadro

FOTO – 2. Biciklistički Ultra Maraton General Bojnik Blago Zadro

O autoru

Borna Marinić

Magistar povijesti, Radno iskustvo stjecao je u Hrvatskom povijesnom muzeju i na Hrvatskoj radioteleviziji. Autor je nekoliko knjiga i filmova na temu Domovinskog rata. Urednik je portala Braniteljski.hr te Facebook stranice Dogodilo se na današnji dan – Domovinski rat, također uređuje i vodi emisiju Domoljubne minute koja se svakog dana emitira na Hrvatskom katoličkom radiju.