Udruge Zdravlje

Ustanova za sveobuhvatnu skrb “Tigrovi”

Ustanova za sveobuhvatnu skrb o pripadnicima 1. gardijske brigade “Tigrovi” i Specijalne jedinice policije za posebne zadatke MUP-a RH Rakitje otvorena je 2016. godine s ciljem pružanja pomoći u prevladavanju poteškoća u obiteljskome i društvenom okruženju.

Ustanova tako na jednom mjestu pruža stručnu pomoć u prevladavanju poteškoća braniteljima 1. gardijske brigade “Tigrovi” i Jedinice za posebne namjene MUP-a RH Rakitje te članovima njihovih obitelji.

Osim toga, Ustanova pruža osiguranje privremenog smještaja korisnicima za potrebe liječenja, učenja ili ostvarivanja prava, kao i u slučaju nemogućnosti stambenog zbrinjavanja u iznimno teškim socijalnim uvjetima hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata te članovima njihovih obitelji.

Uz to, dostupne su usluge savjetovanja s referentnim centrom za pomoć korisnicima pri ostvarivanju svih prava, kao i sudjelovanje u radionicama te sportsko-rekreativnim djelatnostima za korisnike, koje će im pomoći u razvoju socijalnih, komunikacijskih i kognitivnih vještina.

S ciljem edukacije i promicanja vrijednosti Domovinskog rata, Ustanova organizira i posjete učenika, studenata te ostalih zainteresiranih skupina.

Suosnivači Ustanove su Grad Zagreb i Udruga Tigar 90/91 Rakitje, koji su financijskom potporom i omogućavanjem uporabe pola objekta Spomen-doma Udruge Tigar 90/91 Rakitje, poduprli ovaj jedinstven i hvalevrijedan projekt, kojim se prvi put u cijeloj Hrvatskoj osnovala ustanova za pružanje sveobuhvatne skrbi za branitelje na jednom mjestu.

Više informacija o Ustanovi, njezinoj lokaciji, sekcijama (sportsko-rekreacijskoj, poljoprivrednoj, obrtničko-zanatnoj, kulturno-umjetničkoj i ostalim) te udrugama koje okuplja, možete saznati na internetskim stranicama Ustanove za sveobuhvatnu skrb „Tigrovi“.

FOTO: Ustanova za sveobuhvatnu skrb “Tigrovi”

O autoru

Ines Herceg