Novosti Udruge

U Varaždinu danas obilježena 25. obljetnica operacije “Oluja”

Povodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 25. obljetnice vojno – redarstvene operacije „Oluja“, ratni pripadnici Udruge specijalne jedinice policije „RODA“ Varaždin u utorak, 4. kolovoza 2020. položili su vijence i zapalili svijeće za poginule hrvatske branitelje kod Križa branitelja na Varaždinskom groblju.

Obilježavanju je prisustvovalo izaslanstvo Varaždinske županije i Grada Varaždina, predstavnici Policijske uprave varaždinske, članovi Udruge roditelja i udovica poginulih branitelja Domovinskog rata Varaždinske županije te članovi braniteljskih udruga s područja Županije.

Nakon polaganja vijenaca molitvu je predvodio velečasni Ivica Horvat, policijski kapelan na varaždinskom i međimurskom području.

“Na taj način odana je počast našim herojima poginulima u operaciji „Oluja“ kao i svim poginulim hrvatskim braniteljima”, stoji na Facebook stranici Udruga SJP PU Varaždinska RODA.

FOTO – Udruga SJP PU Varaždinska RODA

O autoru

Borna Marinić

Magistar povijesti, Radno iskustvo stjecao je u Hrvatskom povijesnom muzeju i na Hrvatskoj radioteleviziji. Autor je nekoliko knjiga i filmova na temu Domovinskog rata. Urednik je portala Braniteljski.hr te Facebook stranice Dogodilo se na današnji dan – Domovinski rat, također uređuje i vodi emisiju Domoljubne minute koja se svakog dana emitira na Hrvatskom katoličkom radiju.