Novosti

U Tounju otkriveno spomen-obilježje poginulim braniteljima

U predjelu Vrtača u općini Tounj u subotu, 5. rujna 2020. otkriveno je spomen-obilježje četvorici poginulih hrvatskih branitelja. Milan Božičević, Franjo Pribanić, Josip Pribanić i Zlatko Rumenović stradali su, kao pripadnici 143. brigade Hrvatske vojske Ogulin, prilikom odlaska na bojišnicu 17. srpnja, odnosno 2. kolovoza 1992. godine.

Nakon himne Republike Hrvatske u izvedbi KUD-a Tounjčica i minute šutnje, spomen-obilježje otvorili su Ministar hrvatskih branitelja i najmlađi član od obitelji poginulih Miljenko Božičević.

Uz obitelji poginulih hrvatskih branitelja i ministra hrvatskih branitelja Tomu Medveda, otkrivanju su prisustvovali načelnik općine Tounj Ivica Sopek, predstavnici Hrvatske vojske i braniteljskih udruga te brojni mještani.

U svom obraćanju ministar Medved zahvalio je Udruzi udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata na čelu s predsjednicom Mirom Rumenović što su inicirale podizanje spomen-obilježja, čiju je izgradnju sufinanciralo Ministarstvo hrvatskih branitelja.

Ovim činom odajemo počast našim poginulim vitezovima, ali ujedno ostavljamo spomen budućim naraštajima na žrtvu koju smo podnijeli u obrani i oslobađanju naše domovine.

Tomo Medved, ministar hrvatskih branitelja


FOTO – ogulin.eu

IZVORI – Ministarstvo hrvatskih branitelja/ogulin.eu

O autoru

Borna Marinić

Magistar povijesti, Radno iskustvo stjecao je u Hrvatskom povijesnom muzeju i na Hrvatskoj radioteleviziji. Autor je nekoliko knjiga i filmova na temu Domovinskog rata. Urednik je portala Braniteljski.hr te Facebook stranice Dogodilo se na današnji dan – Domovinski rat, također uređuje i vodi emisiju Domoljubne minute koja se svakog dana emitira na Hrvatskom katoličkom radiju.