Novosti

Tribina i predstavljanje knjige: “Hrvatska danas”

U organizaciji Zbora udruga “Hrvatski ratni veterani”, 12. travnja 2018. godine održat će se stručno-znanstvene tribine i predstavljanje knjige pod zajedničkim nazivom “Hrvatska danas”.

68. stručna tribina započet će u 12:00 u Klubu veterana Zagreb (Trg bana Jelačića 15/2), a u sklopu događaja bit će predstavljena knjiga “Odnos Republike Hrvatske prema Bosni i Hercegovini 1990.-1995.” autora prof. dr. sc. Josipa Jurčevića.

Uz autora, o knjizi će govoriti i Bosiljko Mišetić, ratni ministar u Vladi RH, a cjelokupan događaj vodit će i moderirati mr. sc. Zvonko Sesar, predsjednik Zbora udruga “Hrvatski ratni veterani”.

O AUTORU KNJIGE:

Josip Jurčević hrvatski je povjesničar, znanstveni suradnik Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar te profesor na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu.

Dragovoljac je Domovinskog rata od proljeća 1991. godine. Jedan je od osnivača Informativno psihološke djelatnosti MORH-a te prvi ravnatelj Središnjeg arhiva MORH-a. Djelatan je u udrugama proisteklim iz Domovinskog rata, a od 1994. do 1997. godine bio je zaposlen kao samostalni savjetnik u Komisiji za utvrđivanje ratnih i poratnih žrtava Sabora Republike Hrvatske.

U časopisima i zbornicima objavljuje znanstvene i stručne radove, a najčešće piše o žrtvama Drugog svjetskog rata i poraća, Domovinskom ratu te hrvatskom iseljeništvu.  Od 2016. godine savjetnik je u Ministarstvu branitelja. Oženjen je i ima sedmero djece.

O autoru

Ines Herceg