Novosti

Specijalna jedinica policije Rijeka – “Ajkula” obilježila 30. godišnjicu osnutka

Specijalna jedinica policije Rijeka – „Ajkula“, osnovana je krajem mjeseca ožujka 1991.godine, a prvo postrojavanje održano je 8. travnja 1991. godine, pa se taj dan uzima za službeni datum osnivanja SJP Rijeka.

Program obilježavanja započeo je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na spomeniku i Spomen zidu u Bazi SJP na Kukuljanovu. U ime Grada Rijeke na spomeniku ispred zgrade PU primorsko – goranske i Spomen zidu u PU-PG, polaganju vijenaca i paljenju svijeća nazočio je zamjenik gradonačelnika Marko Filipović.

Vijenci su položeni i na Spomeniku kod Mosta hrvatskih branitelja na Delti u Rijeci, gdje je u ime Grada Rijeke vijenac položio gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel. Programu obilježavanja, u ime Primorsko – goranske županije prisustvovao je pročelnik Ureda županije Goran Petrc.

Sveta misa zadušnica, za sve poginule i umrle specijalce „Ajkula“ te za sve poginule hrvatske branitelje održana je u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Rijeci.

IZVOR I FOTO – RiPortal

O autoru

Borna Marinić

Magistar povijesti, Radno iskustvo stjecao je u Hrvatskom povijesnom muzeju i na Hrvatskoj radioteleviziji. Autor je nekoliko knjiga i filmova na temu Domovinskog rata. Urednik je portala Braniteljski.hr te Facebook stranice Dogodilo se na današnji dan – Domovinski rat, također uređuje i vodi emisiju Domoljubne minute koja se svakog dana emitira na Hrvatskom katoličkom radiju.