Novosti

Sjećanje na žrtve Ovčare

Prigodnim komemorativnim programom na mjestu masovne grobnice na Ovčari u petak, 20. studenoga 2020. obilježena je 29. obljetnica ubojstva 200 ranjenika i civila koje su pripadnici bivše JNA i srpskih paravojnih postrojbi odveli 19. studenoga 1991. nakon okupacije grada iz vukovarske bolnice.

Pod geslom “Vi ste naš ponos, mi smo vaša snaga” do mjesta masovne grobnice na Ovčari, održana je hodnja od Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata u kojoj su djelovali članovi Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata.

Tom prigodom, pročitana su imena svih 200 žrtava s Ovčare, a prije toga su vijence podno Spomen-obilježja nedaleko od masovne grobnice položila i svijeće zapalila brojna izaslanstva.

IZVOR I FOTO – MORH

O autoru

Borna Marinić

Magistar povijesti, Radno iskustvo stjecao je u Hrvatskom povijesnom muzeju i na Hrvatskoj radioteleviziji. Autor je nekoliko knjiga i filmova na temu Domovinskog rata. Urednik je portala Braniteljski.hr te Facebook stranice Dogodilo se na današnji dan – Domovinski rat, također uređuje i vodi emisiju Domoljubne minute koja se svakog dana emitira na Hrvatskom katoličkom radiju.