Zdravlje

Sajam zdravog življenja i alternative u listopadu

Udruga branitelja Domovinskog rata Zagrebački velesajam organizira sajam zdravog življenja “Mystic – Organica” od 15. do 18. listopada 2015. godine. 

Udruga branitelja Domovinskog rata Zagrebački Velesajam organizira sajam Mystic – Organica od 15. do 18. listopada 2015. godine. Riječ je o središnjem sajmu zdravog življenja i alternative u ovom dijelu Europe po broju izlagača i interesu domaće i strane javnosti te medija. Na sajmu sudjeluje 180 domaćih i stranih izlagača, među kojima se nalaze relevantni predstavnici akademske zajednice, liječnici, praktičari i druge priznate i stručne osobe. Održava se oko 150 sati predavanja, prezentacija i radionica s različitim temama: 

ORGANICA – zdrava hrana, organski uzgoj, ljekovito bilje, pčelarstvo – med – apiterapija

KrONOPLJA – proizvodnja i prerada industrijske konoplje te uporaba konoplje u medicinske svrhe

ALTERNA – komplementarni, prirodni, energetski i duhovni terapijski postupci, rubna područja znanosti

 

„New Age & Community Fair“, „Opće dobro“, „Sajam koji se nestrpljivo očekuje“ samo su neki naslovi dodijeljeni ovom sajmu od strane izlagača i posjetitelja u prethodnih pet godina.

Sajam ima prodajni karakter, a ističemo temu ORGANICA na kojoj u cijelosti možete prezentirati i sudionicima sajma ponuditi Vaše proizvode i usluge iz asortimana zdrave hrane, organskog uzgoja, pčelarstva i drugih eko područja.

Također, vrlo značajan segment ovog sajma su tematska predavanja i praktične radionice praćena velikim brojem posjetitelja. Kao primjer ističu se prošlogodišnja predavanja o industrijskoj konoplji koja su trajala tri dana, a u kojima je sudjelovalo 12 profesora sa šest fakulteta Sveučilišta u Zagrebu pa ne iznenađuje da je dvorana svaki dan bila ispunjena do posljednjeg mjesta.

O mogućnostima i potrebi nastupa braniteljskih zadruga na ovom sajmu upoznat će se i resorna ministarstva te zatražiti financijska potpora vašem izlaganju. Organizatori istovremeno očekuju da se ista potpora zatraži i od lokalne samouprave na čijem se području obavlja gospodarska djelatnost.

Kako bi se pravovremeno mogle pokrenuti aktivnosti prema ministarstvima i lokalnoj samoupravi, potrebno je o istima što prije obavijestiti organizatora na neki od sljedećih kontakt podataka:

e-mail: ubzv@zv.hr  

telefon: 01/6503-487

mobitel: 099/ 3119 926, 099/8036 916, 099/3119 925