Izdvojeno Na današnji dan Novosti

Proslava i obilježavanje Dana Hrvatske vojske, Dana Hrvatske kopnene vojske i 30. obljetnica ustrojavanja Hrvatske vojske

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Gradskom groblju Mirogoj u Zagrebu u petak, 28. svibnja 2021. godine započelo je obilježavanje Dana Hrvatske vojske, Dana Hrvatske kopnene vojske i 30. obljetnica ustrojavanja Hrvatske vojske.

Vijenac su položili predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović, premijer Andrej Plenković i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković. Vijenci su položeni pred spomenikom „Glas hrvatske žrtve – Zid boli“ te pred Središnjim križem branitelja u Aleji poginulih hrvatskih branitelja, na grobu prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana te na Zajedničkoj grobnici za neidentificirane žrtve Domovinskog rata

Premijer Andrej Plenković je pred novinarima izjavio da je na svima nama da njegujemo svu tu slobodu i sva ta postignuća koja su ostvarena u proteklih 30 godina. Također je napomenuo da mu je zadovoljstvo biti prisutan na obilježavanju obljetnice i odati počast prije svega svim hrvatskim braniteljima, policajcima, vojnicima koji su dali živote za slobodu Hrvatske.

Drugi dio programa je bilo svečano slavlje svete mise u crkvi Svete Mati Slobode na Jarunu u 10:45 sati. Program je završio sa postrojavanjem pripadnika Oružanih snaga RH, MORH-a i hrvatskih branitelja na stadionu NK Zagreb u Kranjčevićevoj ulici.

Ovaj članak objavljen je u sklopu projekta “Branitelji u društvu” koji je sufinanciran sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

IZVOR I FOTO- Ministarstvo hrvatskih branitelja, vijesti.hrt.hr i Lovro Ivošević

O autoru

Lovro Ivošević