Kultura Novosti

Promocija monografije “I mi smo branili Hrvatsku: Romi u Domovinskom ratu”

Pozivamo Vas na svečanu promociju monografije “I mi smo branili Hrvatsku: Romi u Domovinskom ratu” autora Borne Marinića u četvrtak, 28. studenog 2019., u 14 sati. Promocija će se održati u Dvorani doma HV-a “Zvonimir” u Ministarstvu obrane Republike Hrvatske, Ulica Marka Stančića 4, Zagreb. Svečanost se održava u organizaciji Saveza Roma u Republici Hrvatskoj “KALI SARA” i suradnji s uredom saborskog zastupnika Veljka Kajtazija, vijećima i predstavnicima romske nacionalne manjine te pod svečanim pokroviteljstvom Ministarstva obrane RH i Ministarstva hrvatskih branitelja.

Autor Borna Marinić je povjesničar, urednik web portala Dogodilo se na današnji dan – Domovinski rat, te autor Domoljubnih minuta na Hrvatskom katoličkom radiju.

Knjiga govori o malo poznatoj ulozi Roma kao pripadnika jedne od nacionalnih manjina koje su se uključile u obranu Hrvatske tijekom najvažnijeg razdoblja hrvatske moderne povijesti, Domovinskog rata.

Svoj dolazak na promociju potrebno je potvrditi e – poštom na adresu kalisara@kalisara.hr ili pozivom na broj 01/888 76 73.

O autoru

Marijana Dangubic

Rođena 1.9.1992.u Dubrovniku. Magistrica je politologije, smjer nacionalna sigurnost i medjunarodni odnosi. Voli druzenja s prijateljima, čokoladu i putovanja. Od rujna 2018. aktivna članica udruge Rast i novinarka na portalu braniteljski.hr