Kultura Novosti

Pri kraju uređenje multimedijalne spomen-sobe koja će prikazati ulogu Virovitice u stvaranju suvremene hrvatske države

Dugi niz godina u Dvorcu Pejačević nalazi se spomen soba posvećena hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata. Trenutno je u tijeku njezino preuređenje

Naime spomen soba, koja je se i prije nalazila u Dvorcu Pejačević, uređuje se u dvorani u prizemlju. Namještaj i multimedija su postavljeni te djelatnici Gradskog muzeja Virovitica vrijedno rade na uređenju i postavljanju građe. Radovi na uređenju su pri samom kraju te se otvorenje očekuje krajem travnja.

Spomen-sobu obišao je početkom mjeseca gradonačelnik Ivica Kirin sa svojom zamjenicom Vlastom Honjek-Golinac, u društvu ravnateljice Muzeja Mihaele Kulej.

Spomen-soba bit će dio stalnog muzejskog postava „Povijest grada i dvorca“ te će se tako posjetiteljima prikazati uloga Virovitice u stvaranju suvremene hrvatske države.

IZVOR I FOTO – Virovitica.hr

O autoru

Borna Marinić

Magistar povijesti, Radno iskustvo stjecao je u Hrvatskom povijesnom muzeju i na Hrvatskoj radioteleviziji. Autor je nekoliko knjiga i filmova na temu Domovinskog rata. Urednik je portala Braniteljski.hr te Facebook stranice Dogodilo se na današnji dan – Domovinski rat, također uređuje i vodi emisiju Domoljubne minute koja se svakog dana emitira na Hrvatskom katoličkom radiju.