Novosti

Poziv na Kongres “Zajedno u ratu, zajedno u miru”

Od 19. do 21. rujna u Karlovcu će se održati Kongres “Zajedno u ratu, zajedno u miru” u organizaciji Zagrebačkog instituta za kulturu zdravlja i Opće bolnice Karlovac, te niza drugih suorganizatora i podržavatelja. Predsjednici organizacijskog odbora, prof. dr. sc. Marijana Braš, dr. med. i prof. dr. sc. Veljko Đorđević dr. med., se već dugi niz godina bave braniteljskom populacijom u smislu očuvanja zdravlja te populacije. Veliki doprinos su dali u podizanju svijesti populacije o samoj braniteljskoj populaciji i niza problema s kojima se susreću te pronalasku najboljeg pristupa u radu s njima i pomoći kako bi se uspješno smanjili zdravstveni problemi i rizici od raznim oboljenja.
Obzirom na činjenicu da su zaštita i unaprjeđenje zdravlja hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji iznimno važan javnozdravstveni problem te da već nekoliko godina postoji i napreduje zajednički projekt pod nazivom „Na prvoj crti zdravlja“, odlučeno je da vodeća tema 2. hrvatskog kongresa psihosomatske medicine i psihoterapije bude posvećena međupovezanosti tjelesnog, psihološkog, socijalnog i duhovnog u zdravlju i bolesti kod ove populacije.

Ovim putem Vas pozivamo da prisustvujete Kongresu, a posebno svečanom otvorenju 19. rujna od 16:00 h,   i na taj način date svoj doprinos i podršku daljnjem radu stručnjaka sa braniteljskom populacijom kako bi zajedno pronašli što bolji i učinkovitiji način za pristup braniteljskoj populaciji u smislu očuvanja zdravlja.

Ulaz za branitelje kojima potvrda nije potrebna je besplatan, a za one kojima je potvrda potrebna iznosi 100kn.

Za sve dodatne informacije posjetite stranicu Psihosomatika 2019.

O autoru

Marijana Dangubic

Rođena 1.9.1992.u Dubrovniku. Magistrica je politologije, smjer nacionalna sigurnost i medjunarodni odnosi. Voli druzenja s prijateljima, čokoladu i putovanja. Od rujna 2018. aktivna članica udruge Rast i novinarka na portalu braniteljski.hr