Novosti Udruge

Poziv na javnu tribinu o pravima hrvatskih branitelja

Područna jedinica Ministarstva hrvatskih branitelja u suradnji sa Udrugom veterana 7. gardijska brigada „PUMA“ poziva obitelji poginulih, preminulih i nestalih pripadnika 7. gardijske brigade „PUMA“, bivše pripadnike 7. gardijske brigade „PUMA“, članove Udruge i sve hrvatske branitelje da prisustvuju javnoj tribini pod nazivom „Prava hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji kroz suradnju institucija“. Javna tribina se održava s ciljem što bolje informiranosti o pravima hrvatskih branitelja i njihovih obitelji te nadležnosti njihovog rješavanja. Tribina će se održati dana 17. prosinca (ponedjeljak) 2018. godine u 10,00 sati u Velikoj dvorani Županijske palače, Franjevački trg 7, Varaždin. Teme javne tribine su:

– Javni pozivi i natječaji Ministarstva hrvatskih branitelja

– Provedba Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji u dijelu                              nadležnosti Ureda državne uprave

– Prava iz mirovinskog osiguranja koja se počinju primjenjivati od 1.1.2019. godine

– Razvoj palijativne skrbi za hrvatske branitelje

 

O autoru

Marijana Dangubic

Magistra politologije, radno iskustvo stjecala je kao volonter portala Studentski.hr, zatim u TV produkcijskoj kući, te kao zaposlenik Udruge Rast na različitim projektima usmjerenima na podizanje kvalitete života hrvatskih branitelja i promicanje vrijednosti Domovinskog rata. Trenutno radi kao voditelj EU projekta „Neurotrening i biomehanika pokreta“ koji provodi Udruga Rast, a od 2018. godine piše za portal Braniteljski.hr na kojem je bila i glavna urednica.