Novosti

Otvorena spomen-soba 151. samoborske brigade

U Samoboru je, u četvrtak 15. listopada 2020., održano svečano otvorenje spomen-sobe hrvatskim braniteljima 151. brigade Hrvatske vojske i stalnog postava ratne povijesti hrvatskih branitelja s područja Samobora i Svete Nedelje.

Uz članove obitelji poginulih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja, hrvatske branitelje, predstavnike udruga iz Domovinskog rata, svečanosti je nazočio potpredsjednik Vlade i ministar hravtskih branitelja Tomo Medved te predstavnici Zagrebačke županije, Grada Samobora, Svete Nedelje te ostali okupljeni u spomen na žrtvu hrvatskih branitelja. 

Ova spomen-soba je trajni podsjetnik na žrtvu koju je podnio hrvatski narod, ona je podsjetnik na odvažne i hrabre ljude, na domoljube koji su bili spremni žrtvovati svoje živote za slobodu koju danas imamo. Ona je i usmjerenje, svjetionik i putokaz mladim naraštajima. Kada im bude teško, kada pred sobom imaju izazove i neizvjesnosti neka se sjete da sloboda koju danas imamo nije darovana, već je krvlju plaćena.

Tomo Medved, ministar hrvatskih branitelja


Spomen-soba 151. Samoborske brigade uređena je u jednom od objekata bivše vojarne Taborec.

FOTO – Radio Samobor

IZVOR – Ministarstvo hrvatskih branitelja

O autoru

Borna Marinić

Magistar povijesti, Radno iskustvo stjecao je u Hrvatskom povijesnom muzeju i na Hrvatskoj radioteleviziji. Autor je nekoliko knjiga i filmova na temu Domovinskog rata. Urednik je portala Braniteljski.hr te Facebook stranice Dogodilo se na današnji dan – Domovinski rat, također uređuje i vodi emisiju Domoljubne minute koja se svakog dana emitira na Hrvatskom katoličkom radiju.