Regulative Savjeti

Održan pripremni sastanak za EU projekt o promicanju društvenog poduzetništva

U sklopu EU projekta „Promicanje društvenog poduzetništva hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, organizacija civilnog društva i zadruga braniteljske i stradalničke populacije iz Domovinskog rata“, Ministarstvo hrvatskih branitelja održalo je 23. listopada pripremni sastanak s predstavnicima zadruga hrvatskih branitelja i udruga iz Domovinskog rata.

Na sastanku je sudjelovalo više od 150 hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata, a predstavljene su pojedinosti projekta vrijednog više od dva milijuna kuna. Cilj projekta povećanje je informiranosti hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata te članova njihovih obitelji o društvenom poduzetništvu, kao i jačanje njihovih kapaciteta za pokretanje poduzetničkog pothvata. Isto tako, s predstavnicima zadruga hrvatskih branitelja i udruga iz Domovinskog rata raspravljene su predstojeće aktivnosti u projektu i mogućnosti njihovog uključivanja u provedbu.

Državna tajnica Nevenka Benić istaknula je kako je Ministarstvo prepoznalo da se razvojem društvenog poduzetništva hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata kroz rad zadruga i udruga može olakšati njihov pristup tržištu rada.

Udruge i zadruge nastale su vašim samoorganiziranjem, kako biste pomogli jedni drugima u prevladavanju egzistencijalnih i psihosocijalnih problema, no prerasle su tu ulogu te danas ne služe samo svojim članovima, već generiraju opću društvenu korist. – naglasila je državna tajnica.

Ministarstvo će provesti konvencije, edukacije i poslovno mentorstvo za hrvatske branitelje i stradalnike iz Domovinskog rata te članove njihovih obitelji da bi im se pomoglo u realizaciji poduzetničkih ideja temeljenih na društvenom poduzetništvu, a prva sljedeća aktivnost bit će konvencija u Rijeci 10. studenog 2017.

Na našem portalu moći ćete pratiti sve vijesti vezane uz održavanje konvencija, edukacija i radionica, a kroz objavljivanje članaka pobliže ćemo vas upoznati s društvenim poduzetništvom.

Izvor: Ministarstvo hrvatskih branitelja

 

O autoru

Ines Herceg