Novosti Udruge

Odana počast hrvatskim braniteljima Tomislavu Mikiću i Mirku Vučeti

Slatinski branitelji svake se godine 5. listopada prisjećaju dvojice heroja Domovinskog rata, Tomislava Mikića i Mirka Vučete, koji su na današnji dan 1991. godine stradali na Mokrom brdu nadomak mjesta Ćeralije. 
Tako su 5. listopada 2020. mjesto pogibije Tomislava Mikića i mjesto nestanka Mirka Vučete obišli predsjednik Zajednice udruga i članova HVIDR-a Virovitičko-podravske županije i predsjednik odbora za hrvatske branitelje Virovitičko-podravske županije Mato Bubaš, predsjednik Udruge HVIDR-a Slatina i glasnogovornik koordinacije braniteljskih udruga grada Slatine Ilija Nikolić i suborci Stjepan Gal i Zlatko Hmelik, te su im polaganjem upaljenih lampiona odali dužnu počast. 

IZVOR I FOTO – Domovina.net

O autoru

Borna Marinić

Magistar povijesti, Radno iskustvo stjecao je u Hrvatskom povijesnom muzeju i na Hrvatskoj radioteleviziji. Autor je nekoliko knjiga i filmova na temu Domovinskog rata. Urednik je portala Braniteljski.hr te Facebook stranice Dogodilo se na današnji dan – Domovinski rat, također uređuje i vodi emisiju Domoljubne minute koja se svakog dana emitira na Hrvatskom katoličkom radiju.