Novosti Udruge

Obilježena 30. obljetnica osnutka Jedinice za posebne zadatke “Rakitje”

U Vojarni “Damir Martić Vitez” u Rakitju kod Zagreba 3. listopada 2020. obilježena je 30. godišnjica osnutka legendarnih “Tigrova”.

Specijalci iz Raktija vi ste bili iskra plamena koji je prerasto u pobjedničku Hrvatsku vojsku i koji je prerastao u oslobođenu i neovisnu hrvatsku državu.

brigadni general Darko Rukavina, prvi zapovjednik Jedinice za posebne zadatke MUP-a “Rakitje”


Prije tri desetljeća ustrojena je Jedinica za posebne zadatke MUP-a – iz koje se razvila 1. gardijska brigada Hrvatske vojske “Tigrovi”. Prekaljeni “Tigrovi” dokazali su se na gotovo svim bojišnicama u Domovinskom ratu.

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća počast svim poginulim braniteljima odali su Predsjedništvo udruge “Tigar Rakitje”, predstavnici Grada Zagreba i Svete Nedelje te ministar branitelja Tomo Medved u društvu djece poginulih pripadnika jedinice za posebne zadatke.

S optimizmom kročimo dalje, snažno, ponosni na sve ono što smo zajedno učinili uz punu potporu Vlade RH kojoj, naglašavam, je Domovinski rat i hrvatski branitelji najsnažniji temelj samostalne i suverene Republike Hrvatske i ja vas pozdravljam s našim snažnim pozdravom – za Hrvatsku kao Tigar

Tomo Medved, ministar hrvatskih branitelja

IZVOR I FOTO – HRT

O autoru

Borna Marinić

Magistar povijesti, Radno iskustvo stjecao je u Hrvatskom povijesnom muzeju i na Hrvatskoj radioteleviziji. Autor je nekoliko knjiga i filmova na temu Domovinskog rata. Urednik je portala Braniteljski.hr te Facebook stranice Dogodilo se na današnji dan – Domovinski rat, također uređuje i vodi emisiju Domoljubne minute koja se svakog dana emitira na Hrvatskom katoličkom radiju.