Novosti

Obilježen Dan općine Nuštar i 29. obljetnica obrane Nuštra

U znak sjećanja na presudnu bitku za Nuštar 5. listopada 1991. godine taj se datum obilježava se kao Dan općine Nuštar.

Ove godine većeg obilježavanja nije bilo o čemu je obavijestila općina Nuštar na svojim mrežnim stranicama:

Poštovani mještani Općine Nuštar, obavještavam Vas kako ove godine zbog epidemioloških mjera i situacije u kojoj smo se našli ove godine nećemo obilježavati Dane obrane i dan Općine Nuštar. Smatramo kako bi bilo najbolje ove godine Dane obrane i dan Općine Nuštar provesti u što manjem okupljanju i bez velikih troškova te Vas molimo za razumijevanje. 

Tako je 5. listopada 2020. u crkvi Duha Svetoga u Nuštru, nuštarski župnik Slavko Vranjković služio misu zadušnicu za sve poginule, umrle i nestale branitelje i civilne žrtve Nuštra, a kod Spomenika obrani Nuštra u središtu mjesta položeni su vijenci i upaljene svijeće.

IZVOR I FOTO – Novosti.hr

O autoru

Borna Marinić

Magistar povijesti, Radno iskustvo stjecao je u Hrvatskom povijesnom muzeju i na Hrvatskoj radioteleviziji. Autor je nekoliko knjiga i filmova na temu Domovinskog rata. Urednik je portala Braniteljski.hr te Facebook stranice Dogodilo se na današnji dan – Domovinski rat, također uređuje i vodi emisiju Domoljubne minute koja se svakog dana emitira na Hrvatskom katoličkom radiju.