Novosti Udruge

Nova radna akcija slatinske HVIDR-e

Unatoč kiši, članovi slatinske HVIDR-e u četvrtak, 5. studenoga, proveli su još jednu radnu akciju kojom je zaokružena priča uređenja okoliša uz spomen-obilježje poginulim hrvatskim braniteljima.

Naime, na inicijativu Grada Slatine, članovi Udruge HVIDR-a Slatina u svibnju ove godine započeli su s uređenjem prostora ispred spomen-obilježja poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima u Parku 136. slatinske brigade kada su uklonjeni dotrajali grmovi s desne strane prilazne staze prema spomeniku, a današnjom je akcijom desetak članova slatinske HVIDR-e uklonilo grmove i s lijeve strane. Tako su obavljeni pripremni radovi za sijanje trave i sadnju cvijeća, što će u narednom periodu učiniti djelatnici Grada Slatine zaposleni u sklopu javnih radova.

Uz članove slatinske HVIDR-e, akciji se pridružio i predsjednik Zajednice udruga i članova HVIDR-a Virovitičko-podravske županije i predsjednik Odbora za hrvatske branitelje Virovitičko-podravske županije Mato Bubaš, koji se aktivno uključuje u akcije braniteljskih udruga na slatinskom području.

I jučerašnja je radna akcija održana kao jedna od brojnih aktivnosti uređenja i obnavljanja spomen-obilježja u sklopu projekta slatinske HVIDR-e ”Istina o pobjednicima 2020.”, koji se financira sredstvima Grada Slatine i Ministarstva hrvatskih branitelja.

IZVOR I FOTO – Domovina. net

O autoru

Borna Marinić

Magistar povijesti, Radno iskustvo stjecao je u Hrvatskom povijesnom muzeju i na Hrvatskoj radioteleviziji. Autor je nekoliko knjiga i filmova na temu Domovinskog rata. Urednik je portala Braniteljski.hr te Facebook stranice Dogodilo se na današnji dan – Domovinski rat, također uređuje i vodi emisiju Domoljubne minute koja se svakog dana emitira na Hrvatskom katoličkom radiju.