Kultura Novosti

NAJAVA Film o hrvatskim braniteljima “Bura duše” večeras na TV-u

Večeras televizijski programi Z1 (u 20 sati) i Slavonska TV (u 20 i 30 sati) prikazuju dokumentarni film “Bura duše”.

​Protagonisti filma su trojica hrvatskih branitelja – Dražen Hrženjak, Zvonko Kovačić i Darko Horvat. Oni su prošli brojna ratišta diljem Hrvatske i svjedočili su brojnim stradanjima. Oni su autentični primjeri kako Bog može nevolju okrenuti u pobjedu, a tragediju u trijumf. “Bura duše” jedan je posve drugačiji osvrt na život hrvatskog branitelja, prije i nakon Domovinskog rata. Film je, zapravo, više usmjeren sadašnjosti i budućnosti nego prošlosti, baveći se trenutnim psihološkim i duhovnim stanjem branitelja puno više nego doživljenim situacijama, koje su ionako već puno puta prepričane i svima dobro poznate.

​Ovaj film je motivacija za svakog ratnog veterana, svakog člana obitelji ratnog veterana i svakog gledatelja da strese sa sebe depresiju i očaj i krene u obnovu svoje duše, otvorenog srca i uma. 

​Film je snimljen 2019. godine u koprodukciji MEDIA 53 i Udruge veterana, vojnika i domoljuba, sufinanciran od Ministarstva hrvatskih branitelja i drugih partnera i prijatelja.

Redatelj – Goran Maršalek

Scenarist – Daniela Maršalek

Producent – Dražen Hrženjak

O autoru

Borna Marinić

Magistar povijesti, Radno iskustvo stjecao je u Hrvatskom povijesnom muzeju i na Hrvatskoj radioteleviziji. Autor je nekoliko knjiga i filmova na temu Domovinskog rata. Urednik je portala Braniteljski.hr te Facebook stranice Dogodilo se na današnji dan – Domovinski rat, također uređuje i vodi emisiju Domoljubne minute koja se svakog dana emitira na Hrvatskom katoličkom radiju.