Novosti

Marko Bićanić pobjednik je 19. ultramaratona Zagreb-Vukovar

Dolaskom maratonaca kod spomen obilježja na Ovčari 17. listopada 2020. završio je 19. ultramaraton Zagreb-Vukovar. Radi se o ultramaratonu koji je započeo 13. listopada i nosi naziv „Putevima dragovoljaca HOS-a i bojovnika Domovinskog rata“. Organiziran je u znak sjećanja na pripadnike zagrebačkog HOS-a koji su u rujnu 1991. iz Zagreba krenuli u Vukovar i uključili se u obranu grada. 

Pobjednik ultramaratona je Marko Bićanić koji je stigao u vremenu 30:38:55, drugi je bio Alexey Belosludsev s vremenom 32:54:26, a treći Mario Štiftar s vremenom 38:48:69.

Ultramaraton Zagreb-Vukovar, dug 344,1 kilometar, jedan od težih u ovom dijelu Europe, trčao se kroz pet dionica i to Zagreb-Ivanić Grad (50, 6 km), Ivanić Grad-Novska (70 km), Novska-Slavonski Brod (90,5 km), Slavonski Brod-Osijek (84 km) i Osijek-Ovčara (47km).

Organizator ultramaratona je Udruga dragovoljaca Hrvatskih obrambenih snaga grada Zagreba.

IZVOR – HINA

FOTO – UDHOS Zagreba

O autoru

Borna Marinić

Magistar povijesti, Radno iskustvo stjecao je u Hrvatskom povijesnom muzeju i na Hrvatskoj radioteleviziji. Autor je nekoliko knjiga i filmova na temu Domovinskog rata. Urednik je portala Braniteljski.hr te Facebook stranice Dogodilo se na današnji dan – Domovinski rat, također uređuje i vodi emisiju Domoljubne minute koja se svakog dana emitira na Hrvatskom katoličkom radiju.