Heroji Domovinskog rata Izdvojeno

Dubrovački branitelji obilježili godišnjicu pogiblje svog suborca Đanija Majstorovića

U četvrtak, 09. siječnja 2020. obilježena je 26. godišnjica pogiblje Đanija Majstorovića. Na taj datum, prije 26 godina, Dubrovčanin Đani Majstorović je sa svoje nepune 23 godine poginuo pri izvršavanju borbenih zadaća na bojišnici u šibenskom zaleđu, na mjestu Velika Glava. Kao hrvatski branitelj, Đani je bio pripadnik 113. šibenske brigade. Pokopan je u Aleji branitelja u Dubrovniku te je odlikovan Redom Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana te Spomenicom Domovinskog rata. Već nekoliko godina za redom, u čast ovom hrvatskom branitelju, njegovi suborci u pratnji njegove majke Mire Majstorović obilaze mjesto njegove pogiblje te polažu vijence i pale svijeće. Tako su i ove godine članovi GO Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Dubrovnik, UDVDR Šibenik te general Ademi i Đanijeva majka Mira odali počast poginulom Đaniju polaganjem cvijeća i zapaljenih svijeća na spomen obilježju na Velikoj Glavi, a zatim i na centralnom križu na Velikoj Glavi u čast svim poginulim Vitezovima na tom području.

 

 

Ovaj članak objavljen je u sklopu projekta “Branitelji u društvu” koji je sufinanciran sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

O autoru

Marijana Dangubic

Magistra politologije, radno iskustvo stjecala je kao volonter portala Studentski.hr, zatim u TV produkcijskoj kući, te kao zaposlenik Udruge Rast na različitim projektima usmjerenima na podizanje kvalitete života hrvatskih branitelja i promicanje vrijednosti Domovinskog rata. Trenutno radi kao voditelj EU projekta „Neurotrening i biomehanika pokreta“ koji provodi Udruga Rast, a od 2018. godine piše za portal Braniteljski.hr na kojem je bila i glavna urednica.