Novosti

Branitelji na vrućini čekaju odgovor: Mogli smo po snijegu, možemo i sada

predsjednikzbora

Danas i sutra u Hrvatskoj je vrhunac toplinskog vala, stoga smo provjerili kako vruće dane provode branitelji koji u šatoru u Savskoj ulici prosvjeduju već 263 dana.

Dražimir Jukić, predsjednik Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi, za direktno.hr otkrio je da se branitelji u šatoru drže jako dobro:

“Puni su morala, jer žive u svom uvjerenju. Znaju zašto se bore, očito je vidljivo iz prijašnjih sastanaka da smo u pravu i da smo s razlogom ovdje. I sam predsjednik Vlade rekao je da postoje razlozi zbog kojih prosvjedujemo i da su lako rješivi, međutim, od zadnjeg sastanka prošlo je 30 dana i ništa nije riješeno.”

Podsjetimo, zadnji sastanak branitelja s premijerom Milanoviće održan je 8. lipnja u Ministarstvu branitelja, nakon čega je rečeno kako će se daljnji razgovori odvijati po radnim skupinama. No, od toga za sada nema ništa.

“Da je lako, nije lako, ista situacija kao zimus kada je bio snijeg, sada je sunce. Ali velika je volja i želja da se riješe problemi branitelja i da Hrvatska pođe pravim smjerom jer to je najveća želja hrvatskih branitelja.”

Zanimalo nas je hoće li branitelji reagirati na ovakav odnos vlasti prema njima:

Mi smo strpljivi, pomalo još, vidjet ćemo. Mi imamo vremena.”

 Izvor: direktno.hr

 

O autoru

Braniteljski

Portal Braniteljski.hr posvećen je i namijenjen svim braniteljima Domovinskog rata te onima koji žele naučiti nešto više o procesu koji je doveo do osamostaljenja i stvaranja neovisne Republike Hrvatske.