Novosti

Besplatni pčelarski tečaj za branitelje u Zagrebu

Gradski ured za branitelje kontinuirano provodi program „Besplatni tečaj pčelarstva“ u suradnji sa Udrugom za kreativni socijalni rad i Hrvatskim apiterapijskim društvom.

Bavljenje pčelarstvom pozitivno djeluje na psihičko i fizičko zdravlje polaznika, te nudi  mogućnost samozapošljavanja ili dodatnog prihoda kroz proizvodnju i prodaju pčelinjih proizvoda.

U projekt je u 2019. godini uključeno 30- tak branitelja i članova njihovih obitelji od kojih je  10-tak supruga hrvatskih branitelja za koje smo organizirali posebne edukacije o primjeni kozmetike na bazi pčelinjih proizvoda.                                                                                                               
U sklopu sajma Zdravog življenja na Zagrebačkom velesajmu koji se održavao u razdoblju od 05.-08.12.2019. svi sudionici programa su dobili diplomu o završenom tečaju.

U 2020. godini Gradski ured za branitelje nastavlja s programom, te se svi zainteresirani mogu javiti za informacije i predbilježbe na adresi, Gradski ured za branitelje, Vodnikova 14, tel: 01 6166 368.

 

 

Izvor – Grad Zagreb

O autoru

Borna Marinić

Magistar povijesti, Radno iskustvo stjecao je u Hrvatskom povijesnom muzeju i na Hrvatskoj radioteleviziji. Autor je nekoliko knjiga i filmova na temu Domovinskog rata. Urednik je portala Braniteljski.hr te Facebook stranice Dogodilo se na današnji dan – Domovinski rat, također uređuje i vodi emisiju Domoljubne minute koja se svakog dana emitira na Hrvatskom katoličkom radiju.