Novosti Zdravlje

Besplatna medicinska rehabilitacija branitelja Zagrebačke županije

Napisao/la Braniteljski

Zagrebačka županija donijela je odluku o financiranju medicinske rehabilitacije hrvatskih branitelja s područja Zagrebačke županije u 2018. godini.

Za ovaj program bolničkog liječenja medicinskom rehabilitacijom izdvojit će se 335 000 kn, a prava na liječenje mogu ostvariti hrvatski branitelji iz Domovinskog rata koji:

  • imaju prebivalište na području Zagrebačke županije
  • imaju odgovarajuću medicinsku dokumentaciju, odnosno nalaz i mišljenje liječnika specijalista kojim se utvrdila potreba za bolničkim liječenjem medicinskom rehabilitacijom.

Usluge medicinske rehabilitacije pružat će se u Specijalnoj bolnici Naftalan u Ivanić Gradu, i to u trajanju od 10 dana. Tako će se ovim programom omogućiti rehabilitacija za 100 hrvatskih branitelja, s obzirom na to da je cijena liječenja za jednu osobu 3.333, 33 kn.

Hrvatski branitelji koji ispunjavaju uvjete za prijavu, Zahtjev za liječenje podnose Specijalnoj bolnici Naftalan, u kojoj će se osnovati Povjerenstvo za odlučivanje o terminu liječenja prema kriteriju težine oboljenja. Pritom će prednost imati hrvatski branitelji koji tijekom 2017. godine i ranije nisu koristili usluge liječenja.

Zahtjev za liječenje te Zaključak o osiguranju sredstava za bolničko liječenje medicinskom rehabilitacijom hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata s područja Zagrebačke županije u 2018. godini dostupni su na mrežnim stranicama Specijalne bolnice Naftalan.

FOTO: naftalan.hr